International Conference on
Healthcare in a Globalizing World

(Enriching Healthcare Delivery through an Interdisciplinary Approach)

SYMHEALTH 2017


May 4, 5 & 6, 2017

Organized by

Faculty of Health & Biomedical Sciences (FoHBS)

international health conference

SYMHEALTH 2017

1. What is SYMHEALTH 2017?

Ans: “SYM HEALTH 2017”

an International Conference on Healthcare in a Globalizing World. SYM HEALTH is thus a step towards forging new dialogues with various stakeholders of the healthcare community beyond academia, both in India and abroad, bringing in new insights and perspectives from other fields, offering a platform on which to foster intellectual fellowship amongst all stakeholders and most importantly, being the instrument of global advances in healthcare.

2. What is the objective of SYMHEALTH 2017?

Ans:

The objective of SYMHEALTH 2017 is to explore enriching healthcare delivery by application of knowledge from different disciplines and facilitate innovation and enterprise. It reflects our belief that healthcare is truly interdisciplinary and in order to facilitate available, affordable & accessible healthcare delivery, one needs to stay abreast with developments in other disciplines.

3. What are the highlights of SYMHEALTH 2017?

Ans:

  • Preconference Symposium: Connexions & Home Healthcare

  • Conference: Eight academic tracks covering eight healthcare disciplines

  • Renowned international and national speakers

  • Interactive session with experts

  • Research papers & poster presentation by delegates

  • Networking opportunities with national and international experts & more than 1000 participants

  • Exhibition showcasing health sector innovation and projects

  • Picturesque location

  • Complementary recreational & wellness facilities for resident delegates

4. What are the details of conference tracks / scientific program?

Ans:

  • Track I: Healthcare Economics & Financing

  • Track I: Healthcare Economics & Financing

  • Track II: Healthcare Communications

  • Track III: Healthcare Laws

  • Track IV: Healthcare: Engineering Design & Geospatial Applications

  • Track V: Healthcare IT

  • Track VI: Healthcare: International Relations

  • Track VII: Healthcare: Innovation and Entrepreneurship

  • Track VIII: Healthcare: Integrative Approach in Indian Setup

Read more


5. Can I choose any track which I wish to attend?

Ans:

Yes. There are parallel tracks & you can choose any one of them on “first come first serve” basis. On May 5, 2017, there are four tracks i.e. Track I, II, III & IV. Track I & II will be parallel & Track III & Track IV will be parallel. So you can choose either Track I or II and Track III or IV. Same will be applicable for May 6, 2017.


Parallel Sessions

May 5,2017

Track I: Healthcare Economics & Financing

(Time: 09.00am - 11.30am)

OR

Track II: Healthcare Communications

(Time: 09.00am - 11.30am)

Track III: Healthcare Laws
(Time: 02.30pm - 05.00pm)

OR 

Track IV: Healthcare: Engineering Design & Geospatial Applications
(Time: 02.30pm - 05.00pm)

May 6,2017

Track V: Healthcare IT

(Time: 08.30am - 11.00am)

OR

Track VI: Healthcare: International Relations
(Time: 08.30am - 11.00am)

Track VII: Healthcare: Innovation and Entrepreneurship

(Time: 11.30am - 02.00pm)

OR

Track VIII: Healthcare: Integrative Approach in Indian setup

(Time: 11.30am - 02.00pm)

6. What is Pre-conference Symposium?

Ans:

Pre-conference Symposium is scheduled in the afternoon on May 4, 2017. This will comprise sessions on:

  • Personality Development and Leadership

  • Career opportunities in Healthcare sector

  • Business models and career opportunities in Home Healthcare

Eminent speakers will be sharing insights based on their knowledge & expertise that will surely leverage your professional skills.

7. Is there a separate certificate for participation in Pre-conference Symposium?

Ans:

Yes, separate certificate for participation in Pre-conference Symposium will be awarded.

8. Where SYMHEALTH 2017 will be conducted?

Ans:

It will be conducted at:
“Symbiosis International University”          
Gram: Lavale, Tal: Mulshi
   Dist: Pune, Pin: 412115

9. How to reach the venue of the SYMHEALTH 2017 Conference?

Ans:

Please click here

10. What about transportation facility?

Ans:

Transportation facility is available from Senapati Bapat Road to Lavale Campus to & fro. The conference venue is 18 km away from the Senapati Bapat road and public transportation facility is scarce. So participants are encouraged to register for transportation facility which is complementary.



Senapti Bapat Road to Lavale

Lavale to Senapati Bapat Road

Date

Time

Date

Time

03/05/2017

06.30 pm to 08.00 pm

04/05/2017

05.30 pm to 06.00 pm

04/05/2017

10.00 am to 11.00 am

05/05/2017

05.00 pm to 05.30 pm

04/05/2017

06.30 pm to 08.00 pm

05/05/2017

09.00 pm to 10.00 pm

05/05/2017

06.00 am to 07.00 am

06/05/2017

After 06.00 pm

06/05/2017

06.00 am to 06.30 am

07/05/2017

only at 09.00 am

11. Is there any accommodation facility available?

Ans:

Accommodation facility is available at the conference venue. Rooms will be strictly allotted on first come first serve basis. Non-AC rooms with basic amenities are available. Recreation & Wellness facilities will be complimentary. e.g. Gymnasium, Aerobics, Yoga, Badminton, Cardio Studio, Squash, Table Tennis, Pool Table & Carrom, Swimming Pool, Selfie Point etc.

12. What are the charges for accommodation?

Ans:

 Charges for accommodation are per night.

Facility

Indian Delegates

International Delegates

Triple sharing

Rs 1,400

USD 35

Twin sharing

Rs 1,800

USD 40

Single Occupancy

Rs 3,600

USD 80

13. What is the process to register for SYMHEALTH 2017 Conference?

Ans:

 Please click here  for guidelines to register for the conference. The entire process is online.

14. Are there any charges applicable for registration of SYMHEALTH 2017 Conference?

Ans:

 Yes,Charges are applicable for registration of SYMHEALTH 2017.


Please refer the link

15. What is included in registration fee?

Ans:

Registration fee covers two-day deliberations (May 5 & 6), conference kit, tea, snacks & lunch, commuting to conference venue from Symbiosis Senapti Bapat Road Pune (to & fro) & participation certificate for SYMHEALTH 2017.

16. Does SYMHEALTH 2017 is accredited by any professional body/organization?

Ans:

Yes, SYMHEALTH 2017 will be accredited by “Maharashtra Medical Council” (MMC )and “Maharashtra Nursing Council” (MNC). Modern medicine doctors/professional registered under medical council will get appropriate CME credits for the duration of conference attended.