National Conference on
Interdisciplinary Approach to Healthcare

SYMHEALTH 2018


3rd, 4th & 5th May 2018

Organized by

Faculty of Health & Biological Sciences (FoHBS)

SYMHEALTH 2018


1. What is SYMHEALTH 2018?

Ans: “SYMHEALTH 2018” is a ‘National Conference on Interdisciplinary Approach to Healthcare’ being hosted at Symbiosis International (Deemed University) SIU, Lavale-Pune. This annual mega event with a legacy of 19 years attracts over 1200 delegates from all verticals of healthcare such as doctors, medico legal experts, insurance & IT professionals, NGOs, hospital administrators & clinical research professionals from all over India and abroad. The conference contains sessions chaired by a cohort of stalwarts in various verticals of healthcare sector. It promises to be an intellectually stimulating experience to the attendees.

2. What are the highlights of SYMHEALTH 2018?

Ans: 

  • Connexions
  • Conference: Three days diverse academic deliverables including four parallel tracks
  • Renowned national speakers
  • Interactive session with experts
  • Research papers & poster presentation by delegates
  • Networking opportunities with national experts & more than 1000 participants
  • Exhibition showcasing health sector innovation and projects
  • Picturesque location
  • Complementary recreational & wellness facilities for resident delegates

3. What is Connexions?

Ans: Connexions is scheduled in the afternoon on May 3, 2018. This will comprise sessions on:

  • Emotional Intelligence and Leadership in the Workplace
  • Healthcare Quality and Patient Safety
  • Entrepreneurship
  • “Connexions” presents an opportunity for students to attend grooming and skills transfer sessions, which prepares them to face interviews.

4. Are there separate charges applicable for Connexion?

Yes, charges for registration of Connexion are Rs.1500.

5. Is there a separate certificate for participation in Connexions?

Ans: Yes, separate e-certificate for participation in Connexions will be awarded.

6. Where SYMHEALTH 2018 will be conducted?

Ans:  It will be conducted at:

“Symbiosis International (Deemed University)” Gram: Lavale, Tal: Mulshi Dist: Pune, Pin: 412115

7. How to reach the venue of the SYMHEALTH 2018 Conference?

Ans: Please click here (http://symhealth.siu.edu.in/how-to-reach.php) for details.

8. What about transportation facility?

Ans: Transportation facility is available from Senapati Bapat Road to Lavale Campus to & fro. The conference venue is 18 km away from the Senapati Bapat road and public transportation facility is scarce. So participants are encouraged to register for transportation facility which is complementary.

Senapti Bapat Road to Lavale

Lavale to Senapati Bapat Road

Date

Time

Date

Time

2 May 2018

8pm

3 May 2018

5.30pm

3 May 2018

9.30am to 10.00am

3 May 2018

7.15pm

3 May 2018

08.00pm

4 May 2018

After academic session is over

4 May 2018

06.30am to 07.30am

4 May 2018

After Networking dinner is over at about 10.30 pm

5 May 2018

06.00am to 06.30am

5 May 2018

Evening after certificate distribution

 

 

6 May 2018

Only at 09.00am

8. Is there any accommodation facility available?

Ans: Yes. Accommodation facility is available at the conference venue. Rooms will be strictly allotted on first come first serve basis. Non-AC rooms with basic amenities are available. Recreation & Wellness facilities will be complimentary. Accommodation charges includes:

  • one dinner (May 3)
  • one networking dinner (May 4)
  • one dinner (May 5)
  • brunch (May 6)
  • Wi-Fi facility, Recreation and wellness facilities (Gym, Yoga & swimming pool)
  • healthcare (OPD) facilities

9. What are the charges for accommodation?

Ans: Charges for accommodation are per night.

Facility

Indian

Delegates

International Delegates

Triple sharing

Rs 2,000

USD 45

Twin sharing

Rs 2,400

USD 50

Single Occupancy

Rs 4,000

USD 90

10. What is the process to register for SYMHEALTH 2018 Conference?

Ans: Please click here (http://symhealth.siu.edu.in/registration-guidelines.php) for guidelines to register for the conference. The entire process is online.

11. Are there any charges applicable for registration of SYMHEALTH 2018 Conference?

Ans: Yes. Charges are applicable for registration of SYMHEALTH 2018. Please refer the link (http://symhealth.siu.edu.in/registration-fees.php )

12. What is included in registration fees?

Ans: Registration fees covers two-day deliberations (May 4 & 5), conference kit, tea, breakfast & lunch, commuting to conference venue from Symbiosis Senapti Bapat Road, Pune (to & fro) & e-participation certificate for SYMHEALTH 2018.

13. Is SYMHEALTH 2018 accredited by any professional body/organization?

Ans: Yes, SYMHEALTH 2018 will be accredited by “Maharashtra Medical Council”. Modern medicine doctors/professional registered under medical council will get appropriate CME credits for the duration of conference attended.